Halkidiki 2016

Biciklistički klub GORSKI je od 29. aprila do 2. maja boravio na predivnom Halkidikiju, vozeći se na dva točka drumovima Kasandre i Sitonije, kraj mora i preko gora, uživajući u neverovatnim prolećnim pejzažima egzotičnog grčkog primorja.
Prvog dana smo zbog umora od puta i kišovitog vremena, vozili Pefkohori - Polihrono, a u povratku stazu pored mora kroz prelepi Hanioti, ukupne dužine 25 kilometara.
Drugog dana smo oko 35 kilometara prešli biciklima od Pefkohorija do Agia Paraskeve i nazad, preko najlepših plaža Paliurija i Pefkohorija. Popodne smo obišli ceo prvi prst sa predahom kod svetionik-crkve Agios Nikolaos iz 1865. godine i prebacili se u Porto Karas. Predveče smo makadamskim putem vozili još 15 kilometara ka Toroniju i nazad, zadivljeni lepotom šumovite morske obale Sitonije.
Za Vaskrs i Prvi maj vozili smo Porto Karas - Nikiti, kroz poznati Neos Marmaras, pored čuvene plaže Paradiso, stazu pokraj mora i nazad, ukupno 65 kilometara.
Četvrtog dana vozili smo ponovo makadamski put do Toronija, zatim, preko Porto Kufa do panorame Kalamici smeštene na vrhu brda, na 200 metara nadmorske visine, sa čarobnim pogledom na Atos i Svetu goru. Tu smo napravili predah i zaputili se makadamskim putevima bregovite Sitonije do Toronija i nazad do Porto Karasa; ukupno smo prešli oko 65 kilometara.
Predveče je krenuo jak i hladan vetar sa grmljavinom i kišicom u najavi, tako da smo odmah podigli sidro i krenuli u sumrak kući. Ubrzo je kiša počela da pada i pratila nas celim putem do Srbije i Sokobanje.
Vozili smo sve skupa oko 200 kilometara po Kasandri i Sitoniji u Grčkoj. Halkidiki je idealan za brdski biciklizam. Sa putevima i stazama pored i iznad mora pred kojima zastaje dah je zaista jedinstven na svetu.
Fotke: https://www.instagram.com/p/BExiD_pNLY8/ https://www.instagram.com/p/BEyjcSJNLT6/ https://www.instagram.com/p/BE0a7FQtLQa/https://www.instagram.com/p/BE0c... https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1099567116766101.1073741886.13...

Sorry, you need to install flash to see this content.