Trofej SOKOBANJA 2016

18/9/2016 Sokobanja, SRB
Održana je sedma trka Kupa Srbije u planinskom biciklizmu, sedmi put po redu u Sokobanji, 18. septembra 2016. godine. Biciklistički klub GORSKI, u saradnji sa Biciklističkim savezom Srbije, uspešno je organizovao biciklističku trku Trofej SOKOBANJA. Start/Cilj bio je na Letnjoj pozornici VRELO, a trka se odvijala najvećim delom kroz Park Borići. Dužina kruga iznosila je 2 kilometra.
Prva trka je počela u 11 sati. Poletarke, poletarci i mlađe kadetkinje (ukupno 14) su vozili male krugove (7 krugova) oko Pozornice.
Druga trka je krenula odmah posle trke poletaraca i u njoj je učestvovalo 40 takmičara, među kojima i članovi Biciklističkog kluba GORSKI iz Sokobanje, Aleksa Miletić u kategoriji Mlađi kadeti i Dejan Davidoski u kategoriji Mastersi, koji nije završio trku zbog defekta na biciklu u prvom krugu. Aleksa je završio trku i osvojio 5 bodova u svojoj kategoriji. U kategoriji Mastersi najbolji je bio Igor Antić (Konstantin - Niš) a u kategoriji Mlađi kadeti najbrži Predrag Tomić (Jednota - Šid).
Glavna trka počela je u 13 sati. Na njoj je učestvovalo 20 takmičara. Trijumfovao je, kao i prošle godine, mladi šampion Srbije, Aleksandar Roman (Partizan - Beograd), drugo mesto je zauzeo Ivan Jovanović - Lemi, a treći je bio njegov klupski drug Srećko Đolić (Metalac Quick - Kraljevo), posle 12 krugova vožnje.
U kategoriji Žene, Trofej je osvojila odlična Teodora Savić Popović iz Subotice (KES Coyotes - Palić), drugo mesto je pripalo juniorki Jani Jolović (Cyclemania - Kragujevac) a treća je bila Ivana Kostić (Železničar MBN - Niš).
Na ovoj trci je učestvovalo ukupno 74 biciklista iz cele Srbije. Vremenski uslovi bili su idealni za vožnju, a staza dobro obeležena i obezbeđena.
Zahvaljujemo se svim sponzorima, volonterima, redarima i medicinskoj ekipi Doma zdravlja Sokobanja, koji su pomogli da trka protekne u najboljem redu:

Biciklističkom savezu Srbije, Srednjoj školi BRANISLAV NUŠIĆ iz Sokobanje, doktoru Dejanu Ristiću, Organizaciji za turizam i kulturu Sokobanja, Poljoprivrednom gazdinstvu TRIFUNOVIĆ iz Mužinca, Šumskoj upravi SRBIJAŠUME iz Sokobanje, Etno restoranu STARA VODENICA, SOKO M-u, mesari MILOJKOVIĆ, nastavniku Banetu iz Niške banje i fotografu Saši Rajkoviću.

Fotke: https://www.instagram.com/p/BKn9YjtACjy https://flic.kr/s/aHskH6rsUY https://flic.kr/s/aHskDRkpXP https://www.facebook.com/bkgorski/photos/?tab=album&album_id=11948255705... https://www.instagram.com/p/BKiGFzbgZdU https://www.instagram.com/p/BKiG4wEgHqa
Audio: https://soundcloud.com/bkgorski/vreme-sporta-i-razonode-najava-trofej-so...
Video:

Sorry, you need to install flash to see this content.
Sorry, you need to install flash to see this content.
Sorry, you need to install flash to see this content.
Sorry, you need to install flash to see this content.
Sorry, you need to install flash to see this content.
Sorry, you need to install flash to see this content.

Rezultati: https://bkgorski.files.wordpress.com/2016/09/rezultati-mtb-kup7-trofej-s...