Sastanak sa novim rukovodstvom opštine Sokobanja

Danas je održan sastanak sa novim rukovodstvom opštine Sokobanja, koji je počeo u 14 sati, u svečanoj, maloj opštinskoj sali. Sastanak je vodio novi predsednik opštine Sokobanja, Isidor Krstić, zajedno sa svojim zamenikom Vladimirom Milovanovićem. Tema sastanka je bilo finansiranje sportskih klubova iz budžetskih sredstava opštine Sokobanja. Nakon uvodnih reči predsednik je saopštio da su neminovna nova pravila igre u daljem finansiranju i smanjenje prethodno odobrenih i ugovorenih budžetskih sredstava za 20 procenata svim korisnicima. Zatim je pokrenuo razgovor sa predstavnicima sportskih klubova opštine Sokobanja. Prvi se javio za reč fudbalski trener Marko Bajić, predsednik fudbalskog kluba Ozren i član Opštinskog veća nadležan za sport... Sastanak je trajao dva i po sata.
Ovim iznenadnim i radikalnim smanjenjem dovedena je u pitanje realizacija projekta Trofej SOKOBANJA 2016, tradicionalna trka (disciplina: olimpijski kros - XCO) Kupa Srbije u planinskom biciklizmu. U ovom sportu i u ovoj disciplini Srbija je imala po prvi put svoju predstavnicu na Olimpijskim igrama u Riju ove godine, Jovanu Crnogorac, koja je nastupala i ovde u Sokobanji...  http://bkgorski.com/trofej-sokobanja
Na sastanku je prisustvovao Aleksandar Miletić, generalni sekretar Biciklističkog kluba GORSKI i član Upravnog odbora Sportskog saveza opštine Sokobanja.