MTB SOKOBANJA

[zvanični hashtag ovog sportskog događaja je #mtbsoko]

Održana je sedma trka Kupa Srbije u planinskom biciklizmu, sedmi put po redu u Sokobanji, 18. septembra 2016. godine. Biciklistički klub GORSKI, u saradnji sa Biciklističkim savezom Srbije, uspešno je organizovao biciklističku trku Trofej SOKOBANJA 2016. Start/Cilj bio je na Letnjoj pozornici VRELO, a trka se odvijala najvećim delom kroz Park Borići. Dužina kruga iznosila je 2 kilometra.
Prva trka je počela u 11 sati. Poletarke, poletarci i mlađe kadetkinje (ukupno 14) su vozili male krugove (7 krugova) oko Pozornice.
Druga trka je krenula odmah posle trke poletaraca i u njoj je učestvovalo 40 takmičara, među kojima i članovi Biciklističkog kluba GORSKI iz Sokobanje, Aleksa Miletić u kategoriji Mlađi kadeti i Dejan Davidoski u kategoriji Mastersi, koji nije završio trku zbog defekta na biciklu u prvom krugu. Aleksa je završio trku i osvojio 5 bodova u svojoj kategoriji. U kategoriji Mastersi najbolji je bio Igor Antić (Konstantin - Niš) a u kategoriji Mlađi kadeti najbrži Predrag Tomić (Jednota - Šid).
Glavna trka počela je u 13 sati. Na njoj je učestvovalo 20 takmičara. Trijumfovao je, kao i prošle godine, mladi šampion Srbije, Aleksandar Roman (Partizan - Beograd), drugo mesto je zauzeo Ivan Jovanović - Lemi, a treći je bio njegov klupski drug Srećko Đolić (Metalac Quick - Kraljevo), posle 12 krugova vožnje.
U kategoriji Žene, Trofej je osvojila odlična Teodora Savić Popović iz Subotice (KES Coyotes - Palić), drugo mesto je pripalo juniorki Jani Jolović (Cyclemania - Kragujevac) a treća je bila Ivana Kostić (Železničar MBN - Niš).
Na ovoj trci je učestvovalo ukupno 74 biciklista iz cele Srbije. Vremenski uslovi bili su idealni za vožnju, a staza dobro obeležena i obezbeđena.
Zahvaljujemo se svim sponzorima, volonterima, redarima i medicinskoj ekipi Doma zdravlja Sokobanja, koji su pomogli da trka protekne u najboljem redu: Biciklističkom savezu Srbije, Srednjoj školi BRANISLAV NUŠIĆ iz Sokobanje, doktoru Dejanu Ristiću, Organizaciji za turizam i kulturu Sokobanja, Poljoprivrednom gazdinstvu TRIFUNOVIĆ iz Mužinca, Šumskoj upravi SRBIJAŠUME iz Sokobanje, Etno restoranu STARA VODENICA, SOKO M-u, mesari MILOJKOVIĆ, nastavniku Banetu iz Niške banje i fotografu Saši Rajkoviću.

MTB Sokobanja 2016
http://bkgorski.com/trke/trofej-sokobanja-2016

Hronologija trke MTB SOKOBANJA

2010

Plakat za Veliku nagradu Sokobanje 19.06.2010.
https://bkgorski.files.wordpress.com/2013/04/10143702-plakat2.jpg
Velika nagrada Sokobanje 2010 Olympic Cross Country (XCO)
Velika nagrada Sokobanje
Album fotografija: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1094355763953903.1073741884.13...
http://bkgorski.com/foto/velika-nagrada-sokobanje
Rezultati MTB trke ~ Velika nagrada Sokobanje 2010 https://bkgorski.files.wordpress.com/2013/04/10303942-rezultati_soko_banja_page_09.jpg

2011

MTB Serbia Open Trofej Sokobanje http://bkgorski.com/sites/default/files/dokumenta/vesti-dokumenta/2011/m...
U subotu, 10. 9. 2011. godine, održana je međunarodna biciklistička trka (Olympic Cross Country - XCO) MTB Serbia Open TROPHY Sokobanja prema pravilima Svetske biciklističke federacije (UCI) u kategoriji C-3 trka. Trku su organizovali Biciklistički savez Srbije (MTB Serbia Open) i Biciklistički klub Gorski pod pokroviteljstvom Opštine Sokobanja. 
Prema propozicijama trke zvanični trening za ovu trku bio je u petak 9. 9. 2011. godine u vremenu od 15 do 17 sati. 
Start i cilj trke 10. 9. 2011. godine u 11.30 sati ispred Miloševog konaka.
Rezultati trke http://bkgorski.com/sites/default/files/dokumenta/vesti-dokumenta/2011/t...
Propozicije https://bkgorski.files.wordpress.com/2013/04/31152013-propozicije_ne_lic...
MTB Serbia open TROPHY SOKOBANJA - C3

10. septembra 2011. godine završena je četvrta trka u nizu serije SERBIA OPEN C3 kategorije u UCI kalendaru trka i osvojeni su novi bodovi u kategoriji ELITA MEN svetske rang liste značajni za učestvovanje na Olimpijadi u Londonu 2012. godine.
Prvo mesto i deset bodova osvojio je Belgijanac Cleppe Wouter Anton (BK Mamut, Sofia), drugo mesto i 6 poena osvojio je Bojan Đurđić (BK Radnički, Kragujevac), treće mesto i 4 boda osvojio je Marko Popović (BK Ris Cycling, Novi Sad), četvrto mesto i 2 boda osvojio je Boris Popović (BK Ris Cycling, Novi Sad) i peto mesto i 1 bod osvojio je Aleksa Marić (BK Bike Crvena Zvezda, Beograd).
Kadet Stefan Miletić je u jakoj konkurenciji na zahtevnoj stazi osvojio osmo mesto.
Mlađi kadet Nikola Stojanović odlično se pokazao i kao najmlađi takmičar osvojio je peto mesto, kao i Boško Mladenović sa osvojenim šestim mestom.
Mladen Veljković u kategoriji Hobby Sport je osvojio šesto mesto.

2012

MTB Serbia Open TROFEJ SOKOBANJA

U nedelju, 16.9.2012. godine, održana je u Sokobanji deseta trka Lige Srbije i međunarodna trka u planinskom biciklizmu discipline XCO (Class C3 UCI ME WE). Učestvovalo je ukupno 67 takmičara. Ova trka se po drugi put održava u Sokobanji u organizaciji BK Gorski, a u saradnji sa Biciklističkim savezom Srbije i SO Sokobanja. Dužina staze bila je 4,5 km. Start-Cilj trke bio je na Letnjoj pozornici Vrelo, gde su i dodeljena priznanja i nagrade.
Prvo mesto u kategoriji Elite M osvojio je Ivan Jovanović iz BK Progressive iz Beograda, a u kategoriji Elite W, Ivana Kostić iz BK Sistem FPC. Stefan Miletić iz BK Gorski je osvojio nagradu za najperspektivnijeg takmičara. U kategoriji Hobby Sport BK Gorski osvojio je prvo mesto u ekipnom plasmanu. Mladen Veljković bio je četvrti (27 bodova) a Nenad Miljković peti (23 boda). Stefan Bogosavljević je odlično vozio, ali zbog defekta sa gumom odustao je posle prvog kruga i nije završio trku (DNF).
MTB Serbia Open Trofej Sokobanja 2012 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.420047344718085.96388.13998612...

2013

MTB SERBIA OPEN – TROFEJ SOKOBANJA 2013

Vanesa Durman i Oliver Štrbac osvojili su MTB Serbia Open ~ Trofej Sokobanja 2013

U nedelju, 22. septembrа 2013. godine, Biciklistički klub Gorski i Mesnа zаjednicа Mužinаc u sаrаdnji sа Biciklističkim savezom Srbije, orgаnizovаli su trku MTB SERBIA OPEN –  TROFEJ SOKOBANJA 2013. Trkа je orgаnizovаnа u selu Mužinаc u cilju rаzvojа seoskog turizmа nа teritoriji opštine Sokobаnjа. Pokаzаlo se dа orgаnizovаnje trkа u slаbije rаzvijenim
područjimа podiže svest grаđаnа i oživljаvа njihovа rаzmišljаnjа u kontekstu rаzvojа životne sredine. Isto tаko, bezbroj detаljа olаkšаvа orgаnizаciju ovаkve vrste tаkmičenjа nа ovаkvim mestimа. Ovа trkа orgаnizovаnа je premа BSS-ovim instrukcijаmа, kаo trkа u okviru serijаlа MTB Serbia Open i ujedno kаo Ligа Srbije u plаninskom biciklizmu. Trkа se odvijаlа nа mаkаdаmskim i šumskim putevimа i stаzаmа. Stаrt trke bio je postаvljen nа imаnju poljoprivrednog gаzdinstvа RTANJSKI u Mužincu.
Prvа trkа je počelа u 11.30 sаti zаjedničkim stаrtom tаkmičаrа u kаtegorijаmа:
Poletаrci, Mlаđi kаdeti, Kаdeti, Mаstersi, Hobby Sport i Hobby Fun.
Drugа trkа je počelа u 13.30 sаti zаjedničkim stаrtom tаkmičаrа u kаtegorijаmа: Elite, Under 23, Žene, Juniori i Juniorke.
Trofej Sokobanja 2013
Biciklistički klub GORSKI posle ove trke zauzima DRUGO MESTO EKIPNO u generalnom plasmanu MTB LIGE SRBIJE u kategoriji ELITE M.

2014

TROFEJ SOKOBANJA 2014
Biciklistički klub GORSKI, u sаrаdnji sа Biciklističkim sаvezom Srbije, uspešno je organizovao tradicionalni TROFEJ SOKOBANJA u disciplini Olimpijski kros (XCO). Opština Sokobanja bila je i ove godine pokrovitelj trke. Ovа trkа je osma i poslednja trka Kupа Srbije u plаninskom biciklizmu.
Učestvovali su takmičari iz Srbije (Šid, Novi Sad, Zrenjanin, Beograd, Valjevo, Kragujevac, Novi Pazar, Kruševac, Niš, Crna Trava, Vranje) i Crne Gore (Bar, Nikšić, Pljevlja, Bijelo Polje).
Pobednik trke i šampion Srbije za 2014. godinu je Bojan Đurđić - Đuka iz Kragujevca.
Zahvaljujemo se svim sponzorima za pomoć oko organizovanja trke, redarima, pripadnicima MUP-a i Doma zdravlja iz Sokobanje.
Fotke: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.781883361867813.1073741855.139...

Video:  https://www.facebook.com/video.php?v=782292275160255 https://www.facebook.com/video.php?v=782304905158992

Audio: Rezultati: http://www.2bike.rs/kalendar-takmicenja-rezultati-desavanja/mtb-trofej-s...

2015

TROFEJ SOKOBANJA 2015
U nedelju, 13. septembra 2015. godine, Biciklistički klub GORSKI, u saradnji sa Biciklističkim savezom Srbije i Sportskim savezom opštine Sokobanja, uspešno je organizovao, šesti put za redom, trku TROFEJ SOKOBANjA u disciplini Olimpijski kros (XCO). Ovo je bila sedma trka Kupa Srbije u planinskom biciklizmu ove godine. Dužina kruga iznosila je 4.200 metara. Start/Cilj bio je na staroj Letnjoj pozornici VRELO, nedaleko od centra Sokobanje.
Deset poletaraca i dve poletarke su vozili sedam krugova oko Pozornice (jedan krug 455 metara) a najbrži poletarac bio je Predrag Tomić iz Šida (Jednota).
Prva trka je krenula odmah posle trke poletaraca i u njoj je učestvovalo 26 takmičara, među kojima i član Biciklističkog kluba GORSKI iz Sokobanje, Aleksa Miletić u kategoriji Mlađi kadeti i osvojio četvrto mesto i 25 bodova, a u plasmanu zauzeo peto mesto.
Glavna trka počela je u 13 sati. Trofej je izborio neumorni Aleksandar Roman (Partizan) u vrlo zanimljivoj i neizvesnoj vožnji do poslednjeg kruga sa Demirom Mulićem (Ciclomont) iz Crne Gore, koji je ponovo osvojio drugo mesto u Sokobanji. Treće mesto pripalo je Ivanu Jovanoviću (Metalac-Quick) iz Kraljeva. Oni su vozili šest krugova, ukupne dužine 24,8 km.
Ukupno 64 takmičara iz Srbije i Crne Gore je učestvovalo na ovoj trci. Vremenski uslovi bili su idealni za vožnju, staza dobro obeležena i obezbeđena, a takmičari zadovoljni organizacijom trke u Sokobanji.
Zahvaljujemo se svim sponzorima, volonterima, redarima, pripadnicima Policijske stanice u Sokobanji i medicinskoj ekipi Doma zdravlja Sokobanja, koji su pomogli da trka protekne u najboljem redu.
NAPOMENA: Novčane nagrade za Juniore, prva tri mesta, slede po PRAVILNIKU MTB KUPA SRBIJE 2015, strana 10 http://bss.rs/docu/15/MTB%20KUP%20SRBIJE%20PRAVILNIK%202015.pdf

Fotke: https://www.flickr.com/photos/57573563@N02/sets/72157658163086539
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.971981259524688.1073741877.139... https://instagram.com/p/7aKQ2rtLX7 https://instagram.com/p/7dTM-WtLZy https://instagram.com/p/7fR4WKtLRh https://instagram.com/p/7if0-wtLaJ https://instagram.com/p/7pUQGcNLTm
Audio: https://soundcloud.com/bkgorski/najava-za-trofej-sokobanja-2015-tv-graf-soko-tv Video: https://www.facebook.com/BKGORSKI2010/videos/972019542854193 https://www.facebook.com/BKGORSKI2010/videos/972020449520769 https://youtu.be/Ssktd7dNTHw
Rezultati: http://bkgorski.com/sites/default/files/dokumenta/vesti-dokumenta/2015/m...

Trofej Sokobanja 2015

AttachmentSize
mapa_staze_trofej_sokobanja_2016.jpg675.06 KB
propozicije_trofej_sokobanja_2016.pdf521.78 KB