Biciklistički klub GORSKI

Biciklistički klub GORSKI osnovan je 23.4.2010. godine u Sokobanji. Članovi BK GORSKI su zaljubljenici u planinski biciklizam i triatlon, u savršen spoj čoveka i prirode. Članovi Kluba su i istaknuti biciklisltički radnici, dugogodišnji, bivši i sadašnji takmičari. Oni su bili dodatna pokretačka snaga ideje o osnivanju Biciklističkog kluba u Sokobanji, i od početka su svojim nesebičnim zalaganjem zapravo pomogli BK GORSKI da se održi i opstane na početku rada, kada je bilo teško, gotovo nemoguće opstati. BK GORSKI su pomogli i mnogi ljudi dobre volje, Klubovi, organizacije, društva, škole, firme, muzičari, slikari, deca… Ovom prilikom ne bi trebalo nikog izdvajati. BK GORSKI svakim danom postaje sve jači i jači. Kao zaljubljenici u prirodu i biciklizam, članovi BK GORSKI imaju želju i zalažu se svom svojom snagom da se podigne biciklistička svest u sokobanjskoj opštini koja je nepregledni potencijal za bavljenje ovim sportom, ali i cikloturizmom što je od opšteg dobra. Članovi Kluba se takmiče u zemlji i okruženju, u više različitih uzrasta i starosnih kategorija. U BK GORSKI su svi dobrodošli!
U programu Kluba je priprema profesionalnih (licenciranih) takmičara, ali veliki se akcenat stavlja i na rekreativce (nelicencirana kategorija), zaljubljenike u ovaj sport. Volonterizam se podrazumeva, ali BK GORSKI nastoji da bude profesionalan! Organizacija biciklističkih trka je poslastica Kluba, sa težnjom da budemo uzorni u ovom obliku rada! Naša deviza je da Točak ima dva točka. Svi zaslužuju da voze i svi putevi zaslužuju da budu voženi! Dakle, ideja o biciklističkom klubu postoji odavno. Početak realizacije ideje kreće od Mitrovdana 2009. godine. Od tog, do današnjeg dana, od kad zvanično postoji Klub kao pravno lice, okupljeno je oko iste ideje mnogo onih koji su na različit način bili zainteresovani za aktivnosti Kluba i koji su, bez obzira na činjenicu da nisu bili zvanični članovi, učestvovali i pomagali svakojake aktivnosti. Zvanično učešće u radu Kluba, za sve zaiteresovane, počinje u onom trenutku kad se Klubu pristupi potpisivanjem Pristupnice. Pozivamo sve zainteresovane, svih uzrasta, da se učlane!

STALNE AKTIVNOSTI

Upis novih članova, izvođenje treninga, rekreativne vožnje i izleti, organizacija trka, rad sa licenciranim i nelicenciranim kategorijama vozača, obuka vozača, održavanje i servis bicikli, nabavka novih i polovnih delova, opreme i bicikli, otkup polovnih bicikli i delova i zamena istih za nove...

Preuzmi Pristupnicu Biciklističkog kluba GORSKI  http://wp.me/a2ow6x-sq